Media Center (Polski)

DOPUSZCZALNE ZMIANY SEZONU OTWARTEGO

Listopad i grudzień stanowią kilka możliwości finansowych dla wszystkich firm obsługujących pocztę.

Po pierwsze, otwarty sezon federalnych świadczeń zdrowotnych daje osobom obsługującym pocztę możliwość wprowadzenia wszelkich niezbędnych zmian w zakresie ubezpieczenia zdrowotnego za pośrednictwem Federalnego Programu Świadczeń Zdrowotnych dla Pracowników (FEHBP). Podczas tego otwartego sezonu pracownicy mogą dokonać jednej lub kombinacji następujących zmian w swoim ubezpieczeniu zdrowotnym: zapisać się, jeśli nie są zapisani; anulować rejestrację; zmiana z jednego planu na inny lub z jednej opcji na inną; i zmień się z siebie na siebie i rodzinę lub z siebie i rodziny na siebie. Wszystkie te zmiany sezonu otwartego można wprowadzić za pomocą usługi PostalEASE, do której można uzyskać dostęp online pod adresem https://liteblue.usps.gov lub dzwoniąc pod numer 1-877-477-3273, opcja 1. Okres otwartego sezonu FEHBP to zaplanowany na 12 listopada – 11 grudnia 2012 o godzinie 17:00 Czas centralny.

Obecnie także dla wszystkich osób zajmujących się obsługą poczty, a także dla wszystkich innych pracowników federalnych i pocztowych, dostępne są dodatkowe programy ubezpieczenia stomatologicznego i wzroku oferowane w ramach Federalnego Programu Ubezpieczeń Stomatologicznych i Wzrokowych dla Pracowników (FEDVIP). Plany te są opcjonalne, a wszystkie składki są opłacane przez pracownika bez żadnych dotacji ze strony Poczty. Pytania można kierować do przedstawicieli obsługi klienta pod numer 1-877-888-3337 lub można znaleźć więcej informacji, w tym szczegóły dotyczące rejestracji, na stronie www.benefeds.com. Okres otwartego sezonu FEDVIP rozpoczyna się 12 listopada i kończy się 10 grudnia.

Dodatkowe plany stomatologiczne i okulistyczne są również sponsorowane przez Plan świadczeń dla handlowców poczty (MHBP) i Coventry i mogą być używane przez osoby zajmujące się obsługą poczty którzy są członkami NPMHU, nawet jeśli nie są objęci ubezpieczeniem zdrowotnym sponsorowanym przez MHBP. Więcej informacji na temat planów dodatkowych MHBP można znaleźć na stronie internetowej MHBP www.mhbp.com lub pod numerem 1-800-254-0227.

Po drugie, podobne, ale dłuższe terminy sezonu otwartego (12 listopada 2012 r. do 23 grudnia 2012 r. do godziny 17:00 (czasu centralnego)) mają zastosowanie do Operatorów poczty, którzy chcą uczestniczyć w roku 2013 na jednym lub obu kontach z elastycznym wydatkiem. FSA pozwalają pracownikom odłożyć część ich zarobków przed opodatkowaniem na określone rodzaje bieżących wydatków na opiekę zdrowotną i wydatki na opiekę zależną, które mogą zostać poniesione w następnym roku. FSA są doskonałą okazją dla wszystkich osób zajmujących się obsługą poczty, aby zaoszczędzić pieniądze na opiekę zdrowotną i opiekę niesamodzielną, a wszystkich członków zachęca się do zbadania tego programu, jeśli spodziewasz się, że w tych obszarach będą miały kwalifikujące się wydatki.

Jeśli nie masz FSA, być może jest to rok, w którym możesz spróbować. Zacznij od małej kwoty, jeśli chcesz. Ale możesz wpłacić do 2500 $ na FSA opieki zdrowotnej i / lub do kolejnych 5000 $ na rodzinę do Dependent Care FSA. Korzystanie z programu FSA może przynieść znaczne oszczędności podatkowe. Zasadniczo FSA daje procentową zniżkę (w zależności od stawki podatkowej) na wszystkie wydatki na opiekę zdrowotną z własnej kieszeni, takie jak szelki, okulary, aparaty słuchowe, odliczenia, dopłaty, leki (w 2013 r., w tym tylko leki na receptę) i niektóre inne wydatki nieobjęte ubezpieczeniem zdrowotnym. To samo dotyczy kosztów opieki na utrzymaniu, które mogą obejmować opiekę w ośrodku lub u prywatnego opiekuna, opłaty za późny odbiór z opieki nad dzieckiem, przedszkola i letniego półkolonii lub opieki dziennej dla dorosłych rodziców w podeszłym wieku.

Kwota, którą wpłaciłeś na FSA zależy wyłącznie od Ciebie. Pamiętaj jednak, że musisz wykorzystać wszystkie fundusze z FSA, w przeciwnym razie stracisz te pieniądze zgodnie z przyjętymi zasadami d przez Internal Revenue Service. Pamiętaj również, że masz dodatkowy czas po 31 grudnia każdego roku (do 15 marca następnego roku), zanim jakiekolwiek niewydane pieniądze w FSA zostaną utracone. Powinieneś również mieć świadomość, że jeśli jesteś zapisany do „Planu ubezpieczenia zdrowotnego o wysokiej odliczeniu”, zasady są inne. W takim przypadku powinieneś uważnie przeczytać broszurę, a także skonsultować się z doradcą podatkowym. rejestrację przez PostalEASE, odwiedzając https://liteblue.usps.gov lub dzwoniąc pod numer 1-877-487-3273; pytania należy kierować do Centrum Obsługi Klienta FSA pod numer 1-800-842-2026. FSA Open Season trwa od 12 listopada 2012 do 23 grudnia 2012 o godzinie 17:00 czasu centralnego.

Po trzecie, uprawnieni pracownicy mogą skorzystać z opcji corocznej wymiany urlopów, aby otrzymać zryczałtowaną wypłatę w ramach swoich wypłat na początku stycznia 2013 r. w zamian za część corocznego urlopu, który w innym przypadku zostałby im przyznany na początku roku urlopowego 2013. Aby kwalifikować się, osoby zajmujące się obsługą poczty muszą mieć roczne saldo urlopu w wysokości 440 godzin na koniec 2012 r. roku urlopu i wykorzystali mniej niż 75 godzin zwolnienia chorobowego w roku urlopowym 2012.Osoby obsługujące pocztę, które spełniają kryteria kwalifikacyjne i chcą skorzystać z tej opcji w ramach Opcji corocznej wymiany urlopów, muszą użyć PostalEASE, aby dokonać wyborów nie później niż 15 grudnia 2012 r. Do godziny 23:59 (czasu centralnego).